Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.04.24
849 0 Печатать

Витрати бізнесу на податкові перевірки

Більш ніж третина підприємців закладають витрати на супровід перевірок у бюджет своїх компаній.  Із них понад половина закладають ці витрати в ціну продукту. Про це повідомляє народний депутат Ніна Южаніна.

Бізнес України ставиться до податкових перевірок як до додаткового адміністративного та фінансового навантаження, зазначають у Раді бізнес-омбудсмена (РБО).

Донарахування та штрафи вже майже стали синоніми податкових перевірок. 

► 35,6% опитаних РБО стверджують, що за останні сім років стикалися із ситуаціями, коли податковий інспектор, не виявивши порушень під час перевірки, просив самостійно на них вказати, щоб здійснити донарахування.

► А в середньому протягом 2017–2021 років у 74% випадків перевірки завершувалися складанням актів про порушення, а в 2022–2023 роках цей показник зріс до 85%.

Втім, донарахування – не єдина проблема, з якою стикаються підприємці після проведення перевірки, застерігають в РБО.

Ще один із наслідків – відмова у відшкодуванні ПДВ, коли суми платника можуть «зависнути» в бюджеті на роки.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям