Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.04.24
535 0 Печатать

Уточнено особливості регулювання та нагляду на ринку небанківських фінпослуг під час воєнного стану

Національний банк актуалізував низку норм стосовно регулювання та нагляду під час воєнного стану за діяльністю учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації.

Відповідні зміни до постанови Правління НБУ від 06 березня 2022 року № 39 зумовлені оновленням нормативно-правової бази Національного банку згідно з новими фінансовими законами та стосуються:

  • кола осіб, на яких поширюються вимоги постанови;
  • умов звільнення від подання документів / інформації в межах процедур ліцензування та реєстрації надавачів фінансових послуг, які були встановлені нормативно-правовими актами, що вже втратили чинність;
  • термінів розгляду документів в умовах воєнного стану;
  • застосування заходів впливу тощо.

Також змінами визначено, що під час воєнного стану діятимуть особливості щодо:

Крім того, врегульовано особливості застосування під час воєнного стану вимог низки положень Національного банку, зокрема:

Зазначені зміни затверджено постановою Правління Національного банку України від 10 квітня 2024 року № 43, яка набирає чинності з 16 квітня 2024 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям