Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.04.24
1058 1 Печатать

Заповнюємо звіт про КІК, якщо отримали збиток

Яким чином заповнювати графи 23-24 Звіту про КІК, якщо відповідно до даних фінансової звітності отримано збиток від операційної діяльності, фінансовий результат до оподаткування - збиток?

Пунктом 392.5 ПКУ встановлені вимоги щодо складання та подання Звіту про контрольовані іноземні компанії. Зокрема, п.п. 392.5.2 ПКУ передбачено, що контролюючі особи зобов’язані подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії (далі – Звіт) до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 р. № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05.10.2017 р. № 2155-VIII «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

До Звіту в обов’язковому порядку додаються завірені належним чином копії фінансової звітності контрольованої іноземної компанії, що підтверджують розмір прибутку контрольованої іноземної компанії за звітний (податковий) рік.

Наказом Мінфіну від 25.08.2022 р. № 254 затверджено форму Звіту, скорочену форму Звіту та Порядок заповнення Звіту про контрольовані іноземні компанії, скороченої форми Звіту про контрольовані іноземні компанії і подання до контролюючого орган (далі – Порядок).

У Звіті та в Порядку чітко прописані назви граф та порядок їх заповнення, тобто, графи Звіту про контрольовані іноземні компанії, в яких є показники для декларування підлягають заповненню.

Згідно з п. 23 Порядку у графі 23 «Прибуток від операційної діяльності (грн)» Звіту зазначається прибуток від операційної діяльності контрольованої іноземної компанії.

Відповідно до п. 24 «Прибуток до оподаткування відповідно до даних фінансової звітності (грн)» Порядку у графі 24 Звіту зазначається прибуток до оподаткування контрольованої іноземної компанії відповідно до даних фінансової звітності.

Графи 23 та 24 Звіту містять числове поле, заповнюються в грн. без копійок та можуть бути як додатними так і від’ємними.

Таким чином, у разі, якщо відповідно до даних фінансової звітності контрольованої іноземної компанії отримано збиток від операційної діяльності, фінансовий результат до оподаткування – збиток, то у графах 23 та 24 Звіту зазначаються суми таких збитків, тобто проставляються від’ємні числа.

По материалам Категорія 103.29 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • горожанин
16.04.24 14:53

кик - это ще  це таке

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям