Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Законом «Про плату за землю» визначено платників, що користуються пільгами по платі за землю. Чи існують пільги щодо сплати орендної плати за землю?

Законом «Про плату за землю» визначено платників, що користуються пільгами по платі за землю. Чи існують пільги щодо сплати орендної плати за землю?


Відповідно до ст. 2 Закону України від 03.07.92 № 2535-ХІІ „Про плату за землю” із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2535-ХІІ) плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати, що визначається залежно від грошової оцінки земель.
Власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, крім орендарів та інвесторів – учасників угоди про розподіл продукції, сплачують земельний податок. За земельні ділянки, надані в оренду, справляється орендна плата.
Статтею 12 Закону № 2535-ХІІ встановлені пільги лише щодо сплати земельного податку.
Стосовно сплати орендної плати за землі державної і комунальної власності, то відповідно до ст. 21 Закону України від 06.10.98 № 161-ХІV „Про оренду землі” (із змінами та доповненнями) розмір, форма і строки внесення орендної плати за землю встановлюються за згодою сторін у договорі оренди (крім строків внесення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, які встановлюються відповідно до Закону № 2535-ХІІ).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям