Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.05.24
2672 0 Печатать

Змінено Порядок бронювання військовозобов’язаних

Урядом постановою КМУ від 08.05.2024 р. № 520 внесено зміни до постанови КМУ від 27.01.2023 р. № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час».

Зокрема, внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану щодо покладення на Міноборони повноважень, які раніше були покладені на Генеральний штаб Збройних Сил, зокрема, стосовно:

  • розгляду та погодження розроблених органами державної влади, іншими державними органами списків військовозобовʼязаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час;
  • подання погоджених списків до Мінекономіки для прийняття відповідного рішення;
  • доведення рішення Мінекономіки щодо бронювання військовозобовʼязаних до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Доповнено Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, положенням щодо надання до Міноборони копій рішень про відповідність підприємства відповідним критеріям та про підтвердження статусу критично важливого підприємства для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період або про позбавлення такого статусу.

Постанова № 520 набрала чинності 10.05.2024 р. у зв’язку із офіційним опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 10.05.2024 р. № 96.

По материалам Тарас Мельничук, представник КМУ в ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям