Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.05.24
454 0 Печатать

Хто має входити до складу комісії з розслідування нещасного випадку

Розслідування проводиться, якщо на виробництві стався нещасний випадок, зокрема, й про який своєчасно не повідомлений роботодавець, чи внаслідок якого потерпілий не одразу втратив працездатність. Не пізніше наступного робочого дня після отримання інформації про нещасний випадок (якщо він не підлягає спеціальному розслідуванню), на підприємстві наказом роботодавця створюється комісія, до складу якої входять:

  • керівник (спеціаліст) служби охорони праці або посадова особа, на яку роботодавцем покладене виконання функцій з охорони праці – голова комісії;
  • представник територіального органу Пенсійного фонду України;
  • представник первинної організації профспілки (в разі її відсутності – уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці);
  • інші представники підприємства, посадові особи органів Держпродспоживслужби, ДСНС (у разі потреби та за відповідним погодженням).

Зверніть увагу, що безпосередній керівник потерпілого не може входити до складу комісії.

По материалам Південно-Східне міжрегіональне управління Держпраці

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям