Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.04.24
2035 4 Печатать

Сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати - Мінсоцполітики

Сьогоднішньому поколінню українців доведеться довше працювати в старості, довше залишатися активним і забезпечувати себе своєю працею через скорочення співвідношення працюючих людей до пенсіонерів. Сьогоднішнє покоління українців повинно буде в старості довше працювати, довше залишатися більш активним й довше забезпечувати себе своєю працею. Про це заявила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час форуму "Демографічне майбутнє України: Стратегія стійкості та відновлення", передає УНН.

Ми розуміємо, що сьогоднішнє покоління повинно буде в старості довше працювати, довше залишатися більш активним й довше забезпечувати себе своєю працею. Тому що сьогодні кількість працюючих і пенсіонерів вже 1 до 1. Тож нам вже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров’я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність й так само дуже серйозно працювати над постійними розвитками наших людей впродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку

 - розповіла Жолнович.

За її словами, щоб збільшити принаймні до 40% зміщення заробітку пенсією для пенсіонерів вже сьогодні потрібно ще приблизно 6 мільйонів працюючого населення й народженням це ніяким чином не забезпечити.

В цьому контексті особливого значення набуває питання як повернути людей з-за кордону. Мова йде не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, мова також йде про українців в багатьох поколіннях, мова також йде про тих, які вирішили виїхати набагато раніше, мова також йде про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому

- сказала Жолнович.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
29.04.24 10:51

Одразу виникає кілька питань. Сьгоднішне покоління це яке? Люди яким зараз по 20 років, по 30 чи може по 50? Що це за формулювання - повинно довше залишатися активними? А якщо сил нема, якщо накопичились хвороби - у всіх різне здоров'я. А про довше забезпечувати себе своєю працею взагалі мова не йде. Ви бачили, що пишуть в описі вакансій - жінка до 45 років. А після 45 що робити? Куди ви будете працевлаштовувати людей похилого віку 60-70 років? На всіх вакансій вахтера не вистачить.

Ответить
  • Передпенсійний бухгалтер
29.04.24 14:46

А як все гарно починалось в 2019 році.  Ось за яку країну мрій зеленського голосували пенсіонери  "Де бабця отримує гідну пенсію, а не інфаркт від рахунку за комуналку". А реальність дуже сумна

Ответить
  • Олена
29.04.24 16:36

Сьогоднішнє покоління знищать , і воно не буду кому платити, хіба що ТЦК залишиться, але ні- їх потім також знищать....але вони ще цього не знають

Ответить
  • Яна
29.04.24 23:08

Тобто вся молодь повинна буде працювати до смерті, щоб було чим платити пенсії суддям та депутатам? А звичайним пенсіонерам як можна прожити на ту пенсію, або людині з інвалідністю. Чому є такий розрив між їхніми зарплатами та пенсіями. Чи може держава створює якісь умови для інвалідів, яких зараз дуже багато або для людей похилого віку?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям