Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.04.24
2527 0 Печатать

5 травня, у Великдень, можна буде реєструвати ПН та РК

Нагадуємо, що Законом від 12.01.2023 р. № 2876-IX на період воєнного стану встановлено особливі строки реєстрації ПН/РК.

Так, для податкових накладних/розрахунків коригування, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, граничний строк реєстрації в ЄРПН  - 5-е число місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені.

Водночас, 5 травня припадає на вихідний, а також на святковий день - Великдень. Тому виникає питання, який же день є останнім для реєстрації ПН/РК у цьому випадку?

Згідно із п. 3 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246, якщо останній день реєстрації припадає на вихідний, святковий або неробочій день, такий день вважається операційним днем.

Отже, 5 травня 2024 року (Великдень), незважаючи не те, що є вихідним та святковим днем, буде останнім днем для реєстрації ПН/РК.

Операційний день для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, на який припадає граничний строк реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, триває з 0 годин 00 хвилин до 24 години 00 хвилин.

Таким чином, ПН/РК за першу половину квітня можна реєструвати у неділю, 5 травня, Великдень, протягом всього дня.

Зверніть увагу! Хоча 5 травня є операційним днем для реєстрації податкових накладних, 4 травня, субота, - вихідний, реєстрація ПН/РК в цей день не проводиться.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям