Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.24
3706 5

ТОП-6 помилок при поданні повідомлення про розблокування ПН/РК

Юлія Мороз В.о. начальника ГУ ДПС у Кіровоградській області

Помилки, яких припускаються платники при поданні повідомлення про розблокування податкової накладної/розрахунку коригування: 

1. Не надання платником – сільськогосподарським товаровиробником інформації про земельні та трудові ресурси (власні чи наймані), власну або орендовану техніку або придбання послуг з обробітку землі, збирання, перевезення, зберігання врожаю тощо, статистичної звітності;

2. Не надання платником, що виконує будівельно-монтажні роботи, кошторису, актів виконаних робіт, оплати, підтвердження наявності засобів виробництва, інструментів та працівників необхідної спеціалізації тощо;

3. Не надання платником – перевізником копій документів, що підтверджують право власності на транспортні засоби якими надавалися транспортні послуги, товарно-транспортних накладних;

4. Не надання платником платіжних документів та /або надані платіжні документи не містять обов’язкових реквізитів банку, який здійснив платежі (посада особи відповідальна за здійснення операції, особистий підпис, печатка тощо), що не є документальним підтвердженням проведення оплати за реалізований/придбаний товар чи придбані/надані послуги;

5. Надання документів, що підтверджують вчинення інших операцій, аніж зазначених в податковій накладній;

6. Не відображення у податковій звітності доходів, нарахованих та виплачених самозайнятим та/або фізичним особам за виконані роботи чи надані послуги. 

Рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути оскаржено в адміністративному або судовому порядку.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Павло
01.04.24 15:37

До п.4 Виписка банку в електроному вигляді з відміткою банку, сама по собі вже не документ, чи як????????

Ответить
  • Олена
01.04.24 16:47

п.5 просто шедевр.... 

Ответить
  • Елена
01.04.24 16:49

Я не зустрічала такого щоб документи всі перелічені не надавали по заблоченої угоді. Але відмови є. Наприклад виявилось зненацька що твій покупець в ризику. Що і для покупця також стало сюрпризом. Або передотплата, і де я візьму ті акти? Навіть до кінця субпідрядників не затвердили.
Стаття про те що на поверхні.

Ответить
  • Елена
01.04.24 16:52

І ще. Оце " може бути оскаржено в судовому порядку" для мене тепер  як раніше, хтось зробе підлість, а потом каже " нічого осообистого".

Ответить
  • Ганна
03.04.24 10:46

Підбірка шедевральна, але  я щось не зрозуміла: податківці блоги ведуть на бух 911? Чи це просто для інформації нам?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям